Blogi

Soldiers of Odin – päältä englanninkielinen, sisältä epäisänmaallinen


Soldiers of Odin on antanut ymmärtää, että se on isänmaallinen turvallisuutta lisäävä järjestö. Isänmaallisuus on rakkautta omaa maataan, kansaa ja luontoa kohtaan.

Ystävystyin hetken aikaa sitten erään tummaihoisen suomalaisen tytön kanssa ja keskustelimme hänen identiteetistään. Kun kysyin, missä hänen juurensa (tarkoittaen hänen sukujuuriaan) ovat, hän kertoi, kuinka hassulta kysymys aina kuulostaa hänen korvaansa, kun toiset suomalaiset kysyvät sitä häneltä.

Hän on suomalainen. Hän on syntynyt Suomessa. Hänen äidinkielensä on suomi. Hän on oppinut englannin koulussa. Sen afrikkalaisen maan kieltä, josta hänen sukunsa on kotoisin, hän ei edes osaa.

Kuvittele hetkeksi, että sinulla olisi musta iho. Siis että sinulla olisi edelleen sama elämäntarina Suomessa ja sama äidinkieli, mutta ihosi olikisin tumma. Pitäisitkö itseäsi edelleen yhtä suomalaisena? Varmasti pitäisit. Ethän sinä osaisi edes kuvitella mitään muuta, sillä ei sinulla ole mitään muuta tarinaa ja kokemuksia.

Miksi sitten Soldiers of Odin väittäessään olevansa isänmaallinen järjestö jatkuvasti sisäisessä viestinnässään puhuu valkoisen Suomen puolesta? Uusimmassa kattavassa vuodossa järjestön päällystön keskustelut on avattu yleisölle (lue artikkeli täältä). Sama omia kansalaisia kohtaan vihamielinen teema jatkuu. Heidän sanoillaan “nolla toleranssi tummemmalle nahkalle”. Nollatoleranssi omia kansalaisia kohtaan? Miten olisi nollatoleranssi sokeita kohtaan? Entä nollatoleranssi kuuroja kohtaan? Tai nollatoleranssi tummempisilmäisiä kohtaan? Eihän meistä suomalaisista kukaan voi itse valita biologisia lähtökohtiaan.

Suomalaiset ovat kaiken värisiä, muotoisia ja kokoisia. Ja vaikka ei olisi suomalainen, niin totta ihmeessä jokaisella ihmisellä on sama ihmisarvo, eikä toisia pidä mennä hakkaamaan mailoilla, vaikkei olisi Suomen kansalainenkaan.

Sillä ei ole kansallismielisen liikkeen näkökulmasta väliä, onko Soldiers of Odin jo syyllistynyt väkivaltarikoksiin maamme ihmisiä kohtaan. Sillä on väliä, että järjestön päällystö suunnittelee tällaista ja jopa rohkaisee siihen. Se on epäisänmaallista.

Jos esimerkiksi vanhemmat haluavat kansalaispartioida lastensa ja teiniensä turvallisuuden puolesta esimerkiksi nuorten kesäfestareilla tai levottomissa lähiöissä, kuten Virossa tehdään, ei siinä ole tietenkään mitään pahaa. Soldiers of Odinin (laskussa oleva) toiminta on jotain ihan muuta. Kansallismielisten isänmaallisten ihmisten kannattaa pysyä kaukana tällaisista vihakerhoista, joissa on sydämen sivistyksen tilalla tietämättömyyttä ja ennakkoluuloja.

Soldiers of Odin on englantia ja tarkoittaa “Odinin sotureita”. Odin on viikinkien jumala.