Blogi

Rasismi on vaarallinen aate ihmisille – myös maahanmuuttokriittisille


Tagged: ,

Tätä kirjoittaessani tiedostan, että poliittisen profilaationi vuoksi se, mistä seuraavaksi kirjoitan, saattaa tehdä minusta poliittisen ruumiin pienessä piirissä. Mutta ne, jotka minut tuntevat, tietävät, ettei minua ole koskaan pelottanut asettua vastarintaan – oli hinta mikä hyvänsä. Vaikuttajana oleminen on vaikuttamista, eikä mitään peliä omien arvojensa kanssa.

Myönnän olevani maahanmuuttokriittinen ihminen. Mutta en tällä kertaa ala perustelemaan, miksi, sillä siitä puhun yleensä. Sen sijaan sydämellä on ollut jo useamman päivän puuttua huolestuttavaan ilmiöön, jonka olen huomannut valtaavan alaa nopeasti omissa piireissäni.

Samaan aikaan, kun maahanmuuttokriittisestä puheesta on tullut yleistä, maahanmuuttajavihamielinen puhe on nostanut päätään. Pieni porukka on alkanut tekemään äänekästä mielipidevaikuttamista. He eivät ole käyneet keskustelua asiallisesti, vaan nimitelleet muualta tulleita sisaria ja veljiämme törkeillä termeillä. Heidän tarpeisiinsa on syntynyt vihasivustoja- ja blogeja. Siellä ei sanoja säästellä, eikä lähteitä aina tarkisteta.

Maahanmuuttajavihamieliset ihmiset ovat lähetelleet kaveripyyntöjä maahanmuuttokriittisille vaikuttajille ja perustaneet erilaisia Facebook-ryhmiä, joihin on koottu kaikenlaista väkeä. Postaukset ovat käyneet toinen toistaan rajummiksi, ja niistä on tullut hiljaisesti hyväksyttyä tavaraa. Maahanmuuttokriittiset ihmiset eivät uskalla puuttua näihin postauksiin, sillä maahanmuuttajavihamieliset ihmiset tiedetään kärkeviksi kirjoittajiksi, joista ei haluta vihollisia itselleen. Jos joutuu sen jengin mustalle listalle, paska alkaa lentämään ja lujaa. Useammalla vihasivustolla ja FB-ryhmässä. Leimataan petturiksi ja niin edelleen. En mainitse tässä mitään ryhmiä enkä vihasivustoja, sillä en halua ihmisiä tutustumaan niihin.

Tämä törkypuheiden sakki vaikuttaa isolta ja he luovat sitä mielikuvaa, että heidän tapansa puhua on sitä normaalia maahanmuuttokriittisyyttä. Todellisuudessa he ovat kokonaisuuteen nähden kohtalaisen pieni porukka, joka toimii aktiivisesti ja useammilla eri foorumeilla.

Tällaisia ihmisiä ei kannata pelätä. He käyttäytyvät hyvin julmasti, eikä heidän suosiostaan tarvitse pitää kiinni. He kokevat oikeudekseen puukottaa henkisesti maahanmuuttajia ja odottavat sinun hyväksyvän vierestä tällaisen vihapuheen. Ja jos kritisoit, he ottavat saman puukon ulos maahanmuuttajan selästä, jotta se voitaisiin iskeä sinun selkääsi, sinä senkin petturi!

Kerroin suhtautumisestani ulkomaalaisiin keskittyviin vihasivustoihin. En antanut niille tukeani, vaikka ne joskus kertovat myös sellaisia asioita, joita päämediat eivät heti uutisoi. Sen seurauksena sain kokea ihan samaa kuin esimerkiksi erään boikottikampanjan aloittanut SONK:in Hanna Huumonen. Minut siirrettiin samaan kastiin hänen kanssaan, vaikka kaikki varmasti ymmärtävät, että politiikkamme on hyvin erilaista. Mutta sillä ei ole väliä, sillä maahanmuuttajavihamielisten ulostuloja ei saa arvostella, he ovat toiminnassaan kritiikin yläpuolella. Jos kritisoit heidän tapaansa puhua maahanmuuttajista, sinut leimataan suvakiksi ennen kuin ehdit edes lopettaa lausettasi.

Tosin kerrottuani, että tällaisia vihasivustoja ei pidä hyväksyä eikä kannata linkata, sain myös yksityisviestejä maahanmuuttokriittisiltä toimijoilta. Yhteistä näille viesteille oli huojennus, että “huh, nyt joku mun kaltainen uskaltaa sanoa tämän ääneen”. Toivoisin vain, että moni uskaltaisi itsekin ääneen tuomita maahanmuuttajavihamieliset puheet ja toimintatavat. En ennen tätä päivää ollut ehtinyt perehtyä kunnolla Soldiers of Odinin toimintaan ja sitä kysyttiin minulta maikkarin lähetyksessä. Menin sen jälkeen lukemaan heidän foorumeitaan ja profiilejaan. Luin, kuinka jäsen ohjeistaa toisia, että jengi on olemassa valkoisen Suomen puolesta ja muuta vastaavaa. Tämän jälkeen on helppo tässä sanoa, että kyse on kaunistelemattomasti rasismista.

Olen käynyt useita keskusteluja itseni kaltaisesti ajattelevien ihmisten kanssa (jotka haluaisivat muuttaa nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa) ja moni heistä pelkää irtisanoutua poliitikkojen rasistista ulostuloista, kirjoituksista tai vihasivustoista. Osa sanoo, että turha heitä on provosoida ja toiset taas, että eivät halua menettää äänestäjiään. Osa ei uskalla kritisoida edes natseja. Tätä kutsutaan kaupankäynniksi omantunnon kanssa.

Politiikassa ja vaikuttamisessa ei ole kyse vain siitä, että olet jotakin mieltä ja sen jälkeen mielipiteesi mitataan vaaleissa. Sen lisäksi äänestäjilläsi ei ole mielipidettä valmiina ihan kaikkiin asioihin, mutta se mitä sanot, muodostuu todennäköisesti heidän ajattelunsa suunnaksi, sillä sinuun luotetaan. Tämän vuoksi et vain mittauta näkemyksiäsi, vaan myös muokkaat ihmisten käsityksiä. Sinulla on vastuu sanomisistasi ja sanomatta jättämisistäsi.

Rasismin vuoksi maailmassa vihataan toisenlaisia ihmisiä. Heitä kiusataan, alistetaan, tapetaan ja monia tuhoisia sotia käydään. Sinä maahanmuuttokriittinen valkoinen ihminen: jos ihmisten vihaaminen biologisten ominaisuuksien perusteella hyväksytään, tilanteen kääntyessä toisinpäin sinäkin voit olla vainon kohde, sillä sinä olet esimerkiksi valkoista “rotua”. Ja jos et usko, niin tervemenoa käymään Etelä-Afrikassa, jossa pitkään jatkuneen tummaihoisten sorron jälkeen nyt vainotaan valkoisia ihmisiä. Meidän ihmisten on tehtävä kaikkemme, ettei niistä asioista, joihin emme voi itsessämme vaikuttaa, tule koskaan syytä vainon kohteeksi. Jos emme siivoa rasismia pois, saattaa olla, että kaivamme itsellemme kuoppaa tulevaisuutta ajatellen.

Se, että nimeät rasismin rasismiksi ei vie sinulta uskottavuutta. Jos et uskalla puuttua rasismiin, koska pelkäät jonkun lyttäävän sinut, kuvitteletko todella tekeväsi silloin oikein? Antaako omatuntosi periksi pelolle tai suosion tavoittelulle? Toivottavasti ei, sillä olet muuten äärimmäisen moraaliton vaikuttaja.

Sano aina kysyttäessä, mitä mieltä olet rasismista, kiertelemättä. Älä käy kauppaa sielusi kanssa.