Blogi

Väkivalta islamin hyväksi on tutkitusti laajasti hyväksyttyä muslimien keskuudessa


Pariisin iskut saivat meidät jälleen hetkeksi hereille islamin rumasta puolesta. Mutta jo samana päivänä islamistien teloitettua 127 ihmistä alettiin kuitenkin suunnitella islamia tukevia mielenilmauksia sekä kirjoitettiin suvaitsevaista tekstiä minkä kerettiin, jotta varmasti saataisiin käännettyä jokaisen katse pois itse ongelmasta. Samalla toistettiin loppuunkuluneita selityksiä siitä, kuinka nämät Allahin nimeen tehdyt murhat ovat sittenkin lähtökohtaisesti länsimaalaisen vika. Mitäs olemme tehneet näistä nuorista valtioissamme terroristeja. Oma vikamme.

Oikeiden johtopäätösten tekemisen näkökulmasta yksi vaarallisimmista väitteistä on se, että väkivallalla tai terrorismilla ei voisi olla uskontoa. Kyllä sillä on, ja sen uskonnon nimi oli keskiajalla kristinusko ja tänä päivänä islam.

Väkivalta uskonnon apuvälineenä on islamin oppien ytimessä. Koko uskonnon perustaja, profeetta Muhammad, oli ykkösluokan teurastaja. Jokainen voi lukea tämän historian kirjoista. Tähän mennessä muslimimaailma ei kuitenkaan ole ottanut etäisyyttä profeetan tekemisiin, sillä kyseinen henkilö on käytännössä korotettu asemaan, jossa hän on kritiikin ulottumattomissa.

Vuonna 2014 julkaistussa kyselytutkimuksessa selvitettiin useiden maiden muslimien suhtautumista väkivallan ja terroritekojen tekemiseen islamin hyväksi. Kysymys kuului suomennettuna:

“Joidenkin ihmisten mielestä itsemurhapommit ja muut väkivallan muodot siviilejä kohtaan ovat oikeutettuja, jos puolustetaan islamia sen vihollisilta. Toiset taas uskovat että tällainen väkivalta ei ole millään perusteella oikeutettua. Onko sinun mielestäsi tällainen väkivalta islamin puolustamiseksi usein oikeutettua, joskus oikeutettua, harvoin oikeutettua vai ei koskaan oikeutettua?”

Tulokset olivat hälyttäviä. Turkissa 18% muslimeista vastasi tähän kysymykseen ‘usein’ tai ‘joskus’ oikeutettua! Kyseessä on maa, joka havittelee pääsyä EU:n jäseneksi. Egyptissä lukema oli puolestaan vieläkin korkeampi: 24% muslimeista hyväksyi väkivallan islamin hyväksi. Gazassa jopa 62% muslimeista hyväksyi väkivallan uskontoon vedoten. Tutustu tutkimukseen täällä.

Puheet siitä, kuinka islamilla ei ole mitään tekemistä väkivallan kanssa, voi vetää vessanpöntöstä alas. Vaikka vain harvat muslimit radikalisoituvat ja tekevät näitä hirveitä väkivallan tekoja, jo paljon suurempi joukko muslimeista hyväksyy terrorin Allahin nimeen. Tämä ei ole mikään ihme, sillä muslimien usko nousee profeetta Muhammadin elämästä ja Koraanista. Ja tuosta kirjasta voi jokainen lukea itse esimerkiksi seuraavat kehoitukset:

Suura 5:33-34
Ainoa palkka niille, jotka sotivat Jumalaa ja Hänen lähettilästään vastaan sekä levittävät turmiota maassa, on että heidät tapetaan tai ristiinnaulitaan, tai heidän kätensä ja jalkansa hakataan poikki eri puolilta, ristiin, tai heidät karkotetaan maasta. Sellainen on heidän häväistyksensä tässä elämässä, ja tulevassa heille on kauhea kuritus, lukuun ottamatta niitä, jotka katuvat, ennen kuin te saatte heidät valtaansa

Suura 8:12-13
Muista, kuinka Herrasi julisti enkeleille: »Olen kanssanne; tukekaa siis niitä, jotka uskovat. Täytän pian uskottomien sydämet pelolla; silloin hakatkaa poikki heidän kaulansa ja heidän kaikki sormensa.» Ja tämä siksi, että he niskoittelevat Jumalaa (Allahia) ja Hänen lähettilästään (Muhammed) vastaan, sillä jos joku niskoittelee Jumalaa ja Hänen lähettilästään vastaan, on Jumala totisesti ankara rangaistessaan.

Suura 9:5
Mutta kun pyhät kuukaudet ovat kuluneet, niin vuodattakaa pakanain verta missä tahansa heitä tapaattekin. Ahdistakaa ja piirittäkää heitä ja väijykää heitä kaikkialla, mutta jos he kääntyvät (oikeaan Jumalan uskoon), rukoilevat ja antavat almut, niin päästäkää heidät menemään.

Väkivallan lisäksi islamin parissa tapahtuu hyvin laajamittaista ihmisoikeuksien poljentaa, naisten alistamista, homoseksuaalien vainoamista, mutta en mene niihin tällä kertaa, sillä ne ovat oma lukunsa.

Islamia tuntuu olevan vaikea kritisoida, koska sillä on niin paljon kannattajia, muslimeja. Mutta muslimien suuri määrä ei saa estää meitä puhumasta ilmeisistä ongelmista, vaikka suurin osa muslimeista ei vääränlaiseen toimintaan tai ajatteluun syyllistyisi. Jos aina samojen yhteisöjen sisältä nousee jotain vaarallista, niin on järkevää ottaa tällaiset yhteisöt tarkasteluun. Terroristit nousevat lähestulkoon poikkeuksetta muslimien keskuudesta. Muslimien tekemien iskujen määrä Euroopassa vain kasvaa ja pian tulemme näkemään varmasti myös ensimmäiset iskut Suomessa. CNN:n vertailussa Suomesta on lähtenyt eniten radikalisoituneita nuoria taistelemaan ISIS:in riveihin ja osa heistä on jo palannut maahamme.

Sen sijaan, että pistämme päämme lopullisesti pensaaseen islamistien tappaessa ihmisiä sarjakuvalehden toimituksessa, konserttitalossa, sananvapaustilaisuudessa tai keskellä New Yorkia (WTC-tornit) meidän on turvallisuutemme vuoksi tunnustettava tosiasiat ja tehtävä tarvittavat lisäykset resursseihin terrorismin ehkäisyä vastaan. Se on meidän kuin rauhaa rakastavien muslimienkin etu.

PS. Viimeinen asia, mitä me Suomeen tarvitsemme, on Bahrainin rahoittama suurmoskeija Helsinkiin.