Blogi

“Allahu Akbar!” ja Eurooppa vuotaa jälleen verta


Perjantaista tuli murheellinen päivä. Ajatuksemme ovat ranskalaisten puolella. Suru ja jopa vihan tunne tuntuu syvällä. Pariisissa terroristit tappoivat eilen uutislähteiden mukaan vähintään 128 ihmistä ja useita pidettiin panttivankeina.

Vähintään 100 ihmistä tapettiin Bataclan konserttisalilla. Miehet ampuivat silmittömästi ja terroristi huusi Allahu Akbaria mennessään sisään rakennukseen.

Toisaalla ravintolassa mies avasi tulen ampuen useita ihmisiä. Tieto uhrien määrästä ja paikoista päivittyy koko ajan.

USA:n viranomaisten mukaan iskut olivat koordinoituja. Ranskan poliisin mukaan iskuja on tehty perjantaina vähintään kuudessa eri paikassa.

Eurooppa on nähnyt liikaa islamin yksittäistapauksia profeetta Mohammadin toimintatavoista 2000-lukuversioilla. Juuri äsken kuulimme myös uutiset Italiasta, missä useisiin maihin soluttautunut islamistiverkosto saatiin kiinni, ja heidän terroristi-iskunsa saatiin estettyä.

Islam ei ole pohjimmiltaan rauhan uskonto, päin vastoin. Lukuisat iskut Charlie Hebdo mukaan lukien ovat vain alkusoittoa sille tulevaisuudelle, minkä Eurooppa joutuu kohtaamaan islamin kanssa. Suurin osa muslimeista ei toteuta islamin kovaa ydintä, mutta alkuperäiselle ideologialle uskollisia radikaaleja alkaa olla Euroopassa jo huolestuttava määrä.

Meidän tulee pohtia, voimmeko myydä turvallisuutemme vapaan liikkuvuuden alttarille. Lisäksi on syytä miettiä, onko tarpeen lisätä Suomessa muslimiverkostojen tarkkailua niin, jotta voidaan varmistua, että radikalisoituminen huomataan tarpeeksi ajoissa. On vain ajan kysymys, milloin Suomessa nähdään ensimmäiset islamistien iskut.

Lähteet: BBC & The Telegraph

Edit 11:46: Lukumäärää uhreista nostettu uutislähteiden päivitysten mukaisesti.