Blogi

Yritin varoittaa


Yle uutisoi äsken [linkki], että politiikan mannerlaatat ovat liikkuneet. Minua tilanne ei yllättänyt, sillä olen liikkunut kentällä ja tiedän mitä siellä puhutaan. Perussuomalaisten kannatuksesta on sulanut lähes kolmannes ja olemme pudonneet 10,7% kannatuslukemiin. Olen yrittänyt varoittaa siitä, että puolueemme toimijat ja äänestäjät eivät ole tyhmiä. He näkevät selittelyiden läpi. Ei meillä ole enää hirveän montaa takkia käännettävänä. Puolueemme politiikan on perustuttava suoraselkäisyyteen, sellaisia äänestäjämmekin ovat.

Toimijoillemme kipeintä on tehnyt se, että hallitusohjelmasta ei ole pidetty kiinni. Kun ohjelmassa luki, että “no bailout” -säännön uskottavuus pyritään palauttamaan, toimittiin päin vastoin. 3. tukipaketti Kreikalle myönnettiin kahden epäonnistuneen jälkeen ja vieläpä tilanteessa, jossa Kreikalla on huonoimmat mahdollisuudet nousta ylös: Kreikka oli ensimmäistä kertaa joutunut maksukyvyttömään tilaan.

Suomen toisiksi suurimmasta puoleesta on lyhyt matka Suomen toisiksi pienimmäksi puolueeksi, jos me emme pistä painetta yhdessä sovitun ohjelman noudattamiseksi. Kun hallitsohjelmassa on kirjattu, että suostumme taakanjaossa vain vapaaehtoisuuteen, miten Suomi voi äänestää tyhjää, kun hallituksen linja on kirkkaan selkeä. Näitä esimerkkejä löytyisi muitakin.

Kentältä noussut pyyntö pitää yhteiskokous, jossa päätetään hallituksessa jatkamisesta, on tarpeellisempi kuin koskaan. Minua ei hämmästyttänyt, että lomake on täytetty jo yli 400 kertaa, sillä moni ajattelee, että näin ei voida jatkaa ja sen osoittavat nyt myös gallupit murskatuloksella.

Ja niille, jotka haluavat vielä selitellä:

  • Vetoomus ei selitä tätä gallup-tulosta, sillä nimiä alettiin keräämään vasta tämän viikon maanantaina keskipäivän jälkeen. Päin vastoin. Vetoomuksen allekirjoitushalukkuus kertoo siitä, miksi gallup-tulokset ovat, mitä ovat.
  • Kokoomuksella ja Keskustalla on pientä pudotusta, mutta Perussuomalaiset romahti. Puolueemme lujaa alamäkeä ei voi ohittaa sillä, että hallituksessa nyt vain käy aina näin.

Puolueen varapuheenjohtajana kannan huolta siitä, että hätähuudot on kuittailtu ohi milloin milläkin verukkeella. Viimeisimpänä syytettiin rintamakarkureiksi ja jopa pyydettiin harkitsemaan eroa puolueesta.

Toistan uudelleen vaatimuksen kutsua koolle pikaisesti yhteiskokous, jossa päätetään siitä, voidaanko tehtyjen päätösten perusteella jatkaa hallituksessa. Vetoomuksen voi käydä allekirjoittamassa kuka tahansa perussuomalainen toimija osoitteessa: http://bit.ly/1MchWMH

Suomalaisilla tulee edelleen olla vaihtoehto EU- ja maahanmuuttopolitiikassa.