Kannanotto

Nämä yli 200 perussuomalaista eivät ole rintamakarkureita, vaan etulinjassa vaativat käskyjen noudattamista


Nämä yli 200 perussuomalaista eivät ole rintamakarkureita, vaan etulinjassa vaativat käskyjen noudattamista

Varapuheenjohtajan ja puoluehallituksen jäsenen kannanotto
Julkaistu 7.10.2015 klo 15:30

Eilen Iltalehti uutisoi, että yli puolet piirijohtajista seisoo yhteiskokouksen takana. Perussuomalainen kenttä ei halua livetä sovituista kirjauksista hallitusohjelmassa, vaan taistella hallitun maahanmuuton ja tukipaketittoman markkinatalouden puolesta. Juuri niiden asioiden puolesta, joihin kaikki kolme puoluetta ovat hallitusohjelmassa sitoutuneet.

Mukana yhteiskokouksen vaatimisessa on merkittäviä perussuomalaisia toimijoita laidasta laitaan, ja näiden 200 etulinjassa pysyjien lisäksi nimiä vetoomukseen on tullut yli 150, mutta puutteellisesti täytettyjen tietojen vuoksi niitä ei vielä julkaista. Yhteensä siis puhutaan jo 350 nimestä.

Paine kentällä kasvaa vauhdilla. Hallitusohjelman noudattamisen vaatimusten kuittaaminen rintamakarkuruutena on saanut monet pettymään, sillä tilanne koetaan juuri päinvastaiseksi. Periksi antaminen Keskustan ja Kokoomuksen edessä ei ole vain rintamakarkuruutta, vaan luovuttamista.

“Yhteiskokousta ei voi torpata väittämällä, että muuten tilalle tulee sosialistit ja vihervasemmisto. Argumentti ei kestä päivänvaloa, sillä se tarkoittaisi, että meidän tulisi olla mukana kaikissa hallituksissa, koska oppositiosta ei ainakaan voitaisi vaikuttaa. Toimisimme siis täsmälleen samoin kuin RKP, jota olemme pitkään kritisoineet hallituskiimasta. Toiseksi; ei kunnanvaltuuston tai eduskunnan hyväksymää talousarviotakaan voida muuttaa jälkikäteen ilman asianmukaista käsittelyä. Sama pätee hallitusohjelmaan. Jos se ei noudata puoluevaltuuston hyväksymää raamia, sille on haettava valtuutus uudelleen. Ei tässä sen ihmeellisemmästä asiasta ole kyse kuin demokraattisesta ja avoimesta käsittelystä. Se tuskin on liikaa vaadittu”, selventää puoluehallituksen jäsen Aleksi Hernesniemi.

Vetoomuksessa ei vaadita hallituksesta lähtöä, vaan yhteiskokouksen järjestämistä, jossa puoluevaltuusto, eduskuntaryhmä ja puoluehallitus yhdessä päättävät, antavatko mandaatin tukipakettipolitiikalle ja joustoille maahanmuuttopolitiikassa. Tällaista hyväksyntää ei ole tähän mennessä mistään saatu.

”Perussuomalaisten sääntöjen pykälän 9 mukaan ainoastaan puoluevaltuuston, eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen yhteiskokous voi päättää hallitukseen osallistumisesta, ei puoluekokous. Jos Soini uskoo, että hänet valitsemalla voi tilata perussuomalaisten puolesta esimerkiksi tukipakettipolitiikkaa ohi hallitusohjelman, niin se kertoo kyllä jo vuoria siirtävästä uskosta. Mikä edes on puoluevaltuuston rooli puolueessa, jos toimielimen antamaa erittäin raskasta mandaattia jätetään noudattamatta jo muutaman kuukauden sisään hallitustyössä?”, kysyy Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen.

Neljä joulua on turhan pitkä aika olla Keskustan ja Kokoomuksen vietävänä, jos heitä ei paineisteta pysymään hallitusohjelman takana. Nyt on arvioinnin paikka, voidaanko jatkaa hallituksessa.

Lisätiedot:

Sebastian Tynkkynen
3. varapuheenjohtaja
Perussuomalaiset
p. 0400988960

Aleksi Hernesniemi
Puoluehallituksen jäsen
Perussuomalaiset
p. 0505491642