Kannanotto

Hallitusohjelmaa ei noudateta – Perussuomalaisten jatkosta hallituksessa äänestettävä


Perussuomalaisten yhteiskokous koolle välittömästi: jatkosta hallituksessa äänestettävä
Varapuheenjohtajan ja puoluehallituksen jäsenen kannanotto
Julkaisuvapaa

Sisäministeriön elokuussa esittämä arvio 15 000 turvapaikanhakijasta tuli suomalaisille järkytyksenä, kun aikaisempina vuosina hakijamäärät olivat liikkuneet 3000-4000 välillä. Viime perjantaina Sisäministeriö ilmoitti, että todellinen lukumäärä tälle vuodelle tuleekin olemaan 50 000.

Suomen on palautettava hallitsemattoman tilanteen vuoksi järjestelmälliset rajatarkastukset Ruotsin vastaiselle rajalle tilapäisesti. Jokainen turvapaikka-anomuksen verukkeella maahan pyrkivä henkilö tulee palauttaa välittömästi takaisin Ruotsiin, sillä kyseessä on Dublin-sopimuksen mukaisesti turvallinen maa.

EU:ssa ei ole noudatettu yhteisiä sopimuksia ja siksi Suomesta on tullut turvapaikkaturismin viimeinen päätepysäkki. Varainhoitotalo Front laski turvapaikanhakijoista kasvavan jättimäiset 1,5 miljardin euron kustannukset valtion ensi vuoden budjettiin, mikä tarkoittaa valtavien leikkaustoimien aloittamista edellisten päälle. Pidemmän päälle kulut nousevat huomattavasti elinkaarikustannusten myötä.

Aidosti hädänalaiset ihmiset eivät pääse lähtemään kriisialueilta, ja siksi kaikki antamamme apu tulee ohjata paikan päälle jättimäisille pakolaisleireille sen sijaan, että syntyy valtavia kustannuksia maasta toiseen tulevista pääasiassa nuorista terveistä miehistä. Lähiaikojen uutiset ruoasta kieltäytyvistä ja turvallisuusuhkaa aiheuttaneista turvapaikanhakijoista kertovat turvapaikkajärjestelmän vakavasta hyväksikäytöstä.

Perussuomalaisten ei tule hyväksyä tällaista moraalitonta avun väärinkohdentamista. Jos hallituspuolueet eivät suostu ainoaan todelliseen keinoon pysäyttää 50 000 ihmisen tulo maahamme, Ruotsin vastaisen rajan sulkemiseen turvapaikanhakijoilta, Perussuomalaiset eivät voi olla hallituksessa seuraamassa vierestä kohtalokasta maahanmuuttopolitiikan romuttamista, jolla on kauaskantoiset seuraamukset.

Joka tapauksessa Perussuomalaisten täytyy viipymättä kutsua koolle puoluehallituksen, puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokous, jossa päätetään, onko hallituksessa jatkaminen muiltakaan osin mahdollista hallituskumppaneiden laiminlyödessä yhdessä sovittua ohjelmaa. Tiedotteen mukana on asiakirja, jossa on perustellen yksilöity hallitusohjelman kohdat, joita on tähän mennessä rikottu [linkki]

Suomalaisilla pitää olla edelleen vaihtoehto. Sen puolesta,

Sebastian Tynkkynen                 
3. varapuheenjohtaja
Perussuomalaiset

Aleksi Hernesniemi
Puoluehallituksen jäsen
Perussuomalaiset

Terhi Kiemunki
Puoluehallituksen jäsen
Perussuomalaiset
(Liittyi mukaan vaatimukseen klo 7:55)