Kannanotto

#STOP ay-jäsenmaksujen maksattamiselle valtiolla


Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajan kannanotto

Kaikki suomalaiset joutuvat osallistumaan verovaroillaan tänään järjestettävään ay-liikkeen #STOP-tapahtumaan, joka pistää Suomen pahasti jumiin. Lyly Lypsäjä saa edelleenkin maksatuttaa verovähennyksen kautta valtiolla sen, että on ottanut itselleen edunvalvojan ja nauttii sen tarjoamista eduista. Näin ollen liittoon kuulumaton töissä käyvä Maija Mallikas osallistuu naapurinsa Lylyn etujen kustantamiseen maksamalla veroja valtiolle.

Samaan aikaan Ossi Opiskelijalle määrätään yliopistossa edunvalvoja. Hänen on maksettettava ylioppilaskunnalle yli 100€ jäsenmaksu joka vuosi – muuten hän menettää opiskeluoikeuden. Ossi Opiskelija ei saa vähentää verotuksessa edunvalvojalleen maksamaansa jäsenmaksua, toisin kuin Lyly Lypsäjä.

On täysin selvää, että ay-liikkeen jäsenmaksujen vähentämiselle verotuksessa ei ole perusteita. Se on lisäksi epäoikeudenmukaista ja siitä syntyy valtiolle kustannuksia. Ay-liike jopa maksaa jäsentensä eduskuntavaalikampanjoita – valtion piikkiin. Suomen talous on syöksykierteessä ja hallituksen on leikattava kaikki kulut, jotka eivät ole välttämättömiä. Verovähennysoikeus jäsenmaksuista on poistettava heti. Tällainen leikkaus on myös oikeudenmukainen kaikkia kansalaisia kohtaan. Hallitus ei saa antaa hiljaista hyväksyntäänsä tälle eturyhmien suosimiselle, vaan sen on seistävä kaikkien veronmaksajien puolella!

Lisätiedot:

Sebastian Tynkkynen
Puheenjohtaja
Perussuomalaiset Nuoret
p. 0400 988960
sebastian.tynkkynen@ps-nuoret.fi

Julkaistu 18.9.2015 klo 06:38