Blogi

Lupaus


Poliitikot lupaavat paljon asioita, jotka eivät ole heidän käsissään. Lupauksia, joita he eivät pysty varmuudella pitämään. Teen nyt lupauksen, jonka pystyn pitämään 100% varmuudella. Teen sen itselleni ja Perussuomalaisille.

Moni poliitikko ajattelee vain omaa uraansa. Nuorisojärjestöä käytetään puolueissa ponnahduslautana kansanedustajaksi, eikä nähdä itseisarvoa nuorisotyössä.

Valittiinpa minut kansanedustajaksi tai ei, lupaan johtaa puolueemme nuorisotyötä kauteni loppuun saakka tunnollisesti. Seuraavassa Perussuomalaisten Nuorten syyskokouksessa jäsenistömme päättää, haluavatko he minut myös jatkokaudelle.

Olen ollut rakentamassa puolueellemme tulevaisuutta Perussuomalaisissa Nuorissa nyt neljättä vuotta ja järjestöstä on tullut rakas. Puheenjohtajan roolista käsin olen palvellut Perussuomalaisia Nuoria tämän vuoden alusta nyt neljä kuukautta.

Näen tässä järjestössä niin järkyttävän paljon potentiaalia, enkä halua jättää sitä, sillä koen itselläni olevan vielä paljon annettavaa sille. Perussuomalaiset Nuoret on Suomen nopeimmin kasvava poliittinen nuorisojärjestö, ja seuraavaan hallituksen kokoukseen saa viedä jälleen yli 60 jäsenhakemusta hyväksyttäväksi. Sosiaalisessa mediassa seuraajamäärät ovat räjähtäneet käsiin. Vaikka nyt on vasta huhtikuu, olemme kasvaneet jo kahdesti viime vuoden koko kasvun Facebookin seuraajamäärissä.

Vaikka meitä on kohdeltu OKM:n puolesta räikeän epäoikeudenmukaisesti muihin poliittisiin nuorisojärjestöihin verrattuna, se ei meitä pysäytä, vaan teemme hartiavoimin perussuomalaista nuorisotyötä. Uusimman Allianssin TNS Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan Perussuomalaiset on yhdessä Vihreiden kanssa selvästi nuorten keskuudessa suosituin puolue.

Olen saanut tuoda Perussuomalaisten Nuorten ääntä esille useissa erilaisissa tilanteissa tapahtumista aina televisiohaastatteluihin. Palaute on ollut rohkaisevaa. Haluan olla kasvattamassa nuoriamme paksunahkaisiksi ja teräviksi vaikuttajiksi sen pohjalta, mitä olen itse saanut oppia tähän mennessä.

Kahden tunnin päästä jännitetään, miten äänestystuloksen kanssa käy. Mutta nuorisojärjestön vastuunkannon suhteen ei tarvitse jännittää. Olen sitoutunut järjestöön, oli tulos mikä tahansa. Kirjoitin tämän kirjoituksen ennen kaikkea itselleni, mutta myös monille jäsenille, jotka ovat kyselleet, millaisia tavoitteita minulla on. Sanottakoon sekin, että haluan olla koko tiimimme ja vapaaehtoistoimijoiden kanssa olla rakentamassa Perussuomalaisista Nuorista pitkäjänteisellä työllä Suomen suurinta poliittista nuorisojärjestöä.

Tahdon kiittää kaikkia 30 nuorta eduskuntavaaliehdokastamme, jotka ovat tehneet periksiantamatonta työtä Suomen eteen, sekä kaikkia heitä kampanjatyössään tukeneita lukuisia nuoria. Tämä vedettiin ihan eri levelille, kuin neljä vuotta sitten. Ja kahden vuoden päästä kunnallisvaaleissa lähdetään liikkeelle vielä isommin, homma kasvaa jatkuvasti.

Terveisin,

Sebastian Tynkkynen
Puheenjohtaja
Perussuomalaiset Nuoret