Artikkeli

Sananvapausoikeudenkäynnin 11.1. oikeusasiakirjat ennakkoon julkaistu


Astun Oulun käräjäoikeuden eteen ensi keskiviikkona 11.1. klo 9:00 syytettynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta. Syytteet ovat napsahtaneet ilmaistessani näkemyksiä islamista Facebookissa. Valtionsyyttäjä katsoo, että minulla ei olisi oikeutta toimia näin. Olen puhunut liian voimakkaasti asioista, joista pitäisi oikeusoppineiden mukaan puhua pehmeämmin.

Kun rauhan aikana Euroopassa ihmisiä tapetaan Allahin nimessä, en voi suostua pehmeämpiin ilmaisuihin. Sananvapausoikeudenkäyntini tulee määrittämään entisestään, missä menee Suomessa sananvapauden raja. Siksi asia ei kosketa vain minua. Moni miettii, mitä ja miten asioista voi puhua, kun omia tapetaan.

En ole aikaisemmin puhunut näin voimakkaasti islamia vastaan, mutta viimeisen parin vuoden aikana silmäni ovat avautuneet sille, mitä islamin parissa tapahtuu, kun iskuja on alkanut tapahtumaan Euroopassa kiihtyvään tahtiin. Minulla ei ole asiani suhteen mitään pelättävää tai salattavaa. Tiedän koko sydämestäni, että olen toiminut oikein. Sen vuoksi julkaisen oikeusasiakirjat julkisesti nähtäville, sillä koen, että tässä oikeudenkäynnissä ei ole kyse vain minusta, vaan sillä on laajempaakin yhteiskunnallista merkitystä sananvapauden suhteen.

Asiakirja löytyy täältä [linkki]. Asiakirjassa on kommentointimahdollisuus.

PS. Asiakirjassa lukee, että materiaali on pidettävä salassa ennen oikeudenkäyntiä, mutta olen saanut tuomarilta luvan materiaalin julkaisemiseen. Muussa tapauksessa en tietysti olisi julkaissut tekstejä. Linkin takaa löytyvä asiakirjan teksti on muutettu sovelluksella paperilta sähköiseen muotoon, joten teksti voi sisältää tietokoneen kopiovirheitä siltä osin, kun kone ei ole tunnistanut sanoja oikein. Tällaisten virheiden löytyessä asiakirjaa päivitetään.