Blogi

Kampanja, joka ei lopu


Loppusuora eduskuntavaalien suhteen häämöttää. Enää reipas kuukausi ja Suomella on uusi eduskunta. Vaalien alla annetut lupaukset turhauttavat minua. Kansa ei ole tyhmää. Lupauksia voi antaa vain niistä asioista, joita on muutenkin pitänyt esillä. Parasta kampanjaa on osoittaa vaalien välissä, että toimii aktiivisesti yhteiskunnan rakentamiseksi. Näin olen parhaani mukaan pyrkinyt toimimaan.

Omassa kampanjassani en halua poiketa niistä linjoista, joita en muuten olisi pitänyt esillä. Politiikka on tyhjää puhetta täynnä, enkä voi sietää sellaista. Toimittajien mukaan nykyinen hallitus on ollut yksi epäonnistuneimmista – monessakin mielessä. On vallan vaihdon aika. Neljässä vuodessa ei onnistuttu tekemään sote-uudistusta, ei vaikka ministeri vaihdettiin. Kokoomus, SDP, Vasemmistoliitto, Vihreät, RKP ja KD halusivat väkisin sitoutua Keskustan aloittamaan Euroopan markkinoita sairastuttavaan tukipakettipolitiikkaan ja nyt näemme sen hedelmät. Perussuomalaiset pitivät lupauksensa, eivätkä lähteneet tätä tukemaan. Se oli oikein, ja nyt kaikki sen itse näkevät.

Olemme monessakin mielessä vakavassa tilanteessa. Koulutuksessa tulokset laskevat kansainvälisessä vertailuissa. Kieltenopiskelussa annamme jatkuvasti kilpailuetua naapureillemme. Muilla Pohjoismailla on myös oma valuutta, mutta me olemme mukana poliittisessa projektissa, eurossa, joka ei voi toimia ilman tiukempaa säätelyä. Päätösvaltamme karkaa EU:hun, ja omaa rahapolitiikkaahan meillä ei enää ole. Puolustuksesta on säästetty jatkuvasti, vaikka ulkopoliittinen tilanne on kiristynyt kokoajan. Poliisista leikkaaminen on näkynyt kansalaisten turvallisuuden tunteessa sekä arjessa – kaikkia rikoksia ei enää selvitetä, sillä poliisilla eivät resurssit riitä. Maahanmuuttopolitiikassa olemme ajautumassa samoihin ongelmiin, mitä muualla Euroopassa – nyt on aika puuttua niihin, ettemme joudu samaan tilanteeseen. Ja mitä valtion talouteen tulee, velkaa on kohta jo yli 100 miljardia euroa.

Ei ollut vaikea valita kokoavaa teemaa kampanjaani. Tilanne on niin vakava, että voidaan rehellisesti kysyä: onko meillä enää kauan aidosti itsenäistä hyvinvointivaltiota? Jos emme uskalla tehdä isoja päätöksiä tulevassa eduskunnassa, voimme sanoa hyvästit sille kaikelle hyvälle, mitä aikaisemmat sukupolvet ovat meille taanneet. Minä olen valmis jatkamaan näiden teemojen kanssa tulevassa eduskunnassa, jos saan teiltä mandaatin. Näin olen tehnyt nuorisojärjestössämme, Perussuomalaisissa Nuorissa, jo tähän asti – mutta ilman lainsäädäntövaltaa.

Pelastetaan Suomi.

Olen kirjoittanut paljon Puheevuorossa ja Blogbookissa. Tämä on ensimmäinen kirjotukseni näillä omilla sivuillani, joissa jatkossa kirjoitan ajatuksistani yhteiskuntaan ja politiikkaan liittyen.