Hae avustajaksi

Kerron ensin sinulle, mitä avustajan työ tarkoittaa ja sen jälkeen ohjeet hakemiseen.

1. AVUSTAJAN TYÖ

Jokaisella kansanedustajalla on oma avustaja. Olen siis hakemassa itselleni avustajaa eduskuntakaudelle 2019-2023. Vaikka kansanedustaja valitsee itselleen henkilökohtaisen avustajan, hän on työsuhteessa eduskunnan kansliaan, joka maksaa 2552€ kuukausipalkan.

Kansanedustajan työ on monipuolista, mikä tekee myös toimenkuvasta avustamisessa monipuolista. Avustaja pääsee avustamaan lakialoitteiden, kirjallisten kysymysten, puheiden kuin kolumnien valmistelemisessa sekä niistä viestimisessä.

Avustajan työ sopii erityisen hyvin henkilölle, joka tykkää hakea tietoa ja hahmottaa, mikä on käsiteltävän asian kannalta oleellista. Avustaja pääsee myös tapaamaan asiantuntijoita tiedon keräämiseksi ja toisinaan myös työmatkalle, kun siitä sovitaan (esimerkiksi eduskuntaryhmän kesäkokoukset).

Avustaja pääsee poliittisten tapahtumien keskiöön tallentamaan ensimmäisenä historialliset hetket ja erityisesti videointi tulee olemaan tärkeässä roolissa. Myös organisointikyvystä on hyötyä, sillä avustaja buukkaa taustalla esimerkiksi erilaisia tilaisuuksia ja vieraita.

Listaa esimerkeistä, mitä kansanedustaja ja sitä myöten avustaja tekevät, voisi jatkaa loputtomasti, mutta edellä mainitun perusteella on selvää, että työ Helsingissä paikan päällä on mukavan vaihtelevaa ja joustavaa.

Tärkeintä on kyky oppia ja laittaa itsensä oppimaan uutta ja olla valmis hakemaan tietoa siitä, mistä ei vielä tiedä. Kukaan ei voi osata kaikkea. Niiden tehtävien suorittamiseen, joihin ei vielä löydy osaamista, annetaan apua.

Avustajan työ alkaa valinnan jälkeen heti, kun valittu hakija on käytettävissä tehtävään.

2. HAKUOHJEET

Vapaamuotoinen työhakemus tehdään videon muodossa (max. 5 minuuttia), joka lähetään WeTransfer-linkillä sähköpostiin CV:n kera. Osoite on sebastian.tynkkynen@eduskunta.fi ja hakuaika päättyy ensi keskiviikkona 11.9.2019 aamulla klo 08:00.

Kuvaa siis video itsestäsi kertomassa vapaamuotoisesti kuka olet, miksi haet työtä ja mitä osaamista sinulla on, josta ajattelet olevan hyötyä kansanedustajan avustamisessa. Mahdollinen työhaastattelu ja valinta tapahtuvat hakuajan päättymisen jälkeen viikon sisään. Työn aloittaminen ja perehdytys alkavat heti, kun avustaja pystyy aloittamaan työt.